Menu
Ståle Solbakken åpnet opp om tiden etter EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Åpenhjertig Solbakken etter kvaliksmellen: – Jeg var altfor langt nede, i altfor lang tid

Ståle Solbakken åpnet i en fersk podkast opp om den tøffe tiden etter de skuffende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia i slutten av mars.

Av NTB | 19.04.2023 11:04:05

Sport: – Jeg var altfor langt nede, i altfor lang tid, sier Solbakken i TV 2s «Fotballrådet».

Norge leverte 80 solide minutter mot Spania, men tapte likevel 0-3 borte i den første EM-kvalifiseringskampen. Men det var likevel den påfølgende 1-1-kampen borte mot Georgia som kanskje ble den største skuffelsen.

Nedturen kjente landslagssjefen veldig på i etterkant.

– Den er voldsom. Den er uvant for meg å håndtere. Spillerne tar det mye bedre, for de skal inn i sin hverdag hvor det er press fra deg én, mens vi som er ledere og trenere får oss en midt i trynet, sier Solbakken.

– Først sover du ingenting etterpå, så har du en lang flytur med mellomlanding i Frankfurt. Så kommer du til Gardermoen og håper at ingen ser deg på toger til Hamar. Kona hadde reist til Frankrike hvor vi har hus og insisterte på at jeg skulle komme dit, men det sa jeg at hun hadde null utbytte av, så jeg meglet meg til å være et par-tre dager alene hjemme. Og det hadde jeg virkelig behov for.

Det var ikke bare de første dagene Solbakken lot seg prege. 55-åringen forteller at han bare oppsøkte den lokale butikken da han viste det ikke var folk der, og at han forsøkte å få tiden til å gå ved å sove og få tankene over på andre ting.

– Jeg bruker også en utenfor fotballen til å debrife og tømme meg, diskutere og få mentalt overskudd, sier landslagssjefen.

– Da må du dukknakket komme deg på flyet og bidra i det sosiale, og da gikk det en uke før jeg så vidt begynte å komme meg. Jeg tror jeg brukte sju til ti dager før jeg ble sosial igjen, forteller han.

Norge møter Skottland og Kypros til landskamper i juni. Det er hjemmekamper begge to.

På spørsmål om hvordan landslagstreneren håndterte presset etter de to landskampene, forteller han detaljert om dagene som fulgte:

Etter flere dager i skjul måtte landslagssjefen til slutt godta ordren fra kona om å komme til feriehuset i Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: