Menu
Aleksander Aamodt Kilde jobber seg sakte, men sikkert på vei tilbake mot verdenstoppen. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Åpenhjertig Kilde: – Man har følt seg litt alene

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde jobber seg opp mot verdenstoppen igjen. Skaden etter skrekkfallet i Wengen har gjort arbeidet annerledes enn tidligere.

Av NTB | 20.06.2024 06:33:09

Sport: – Det var en god følelse. Det er deilig å kjenne at det er progresjon underveis òg, sa Kilde til NTB etter en drøy time på innendørsanlegget Snø i Lørenskog onsdag.

– Det er ting jeg ikke kan gjøre ennå som jeg må vente litt mer på, men ellers er det veldig positivt, la han til.

Bevegeligheten i den venstre armen er fortsatt begrenset. Men onsdag fikk han prøve seg på snø for første gang på 158 dager.

Framover sikter han seg inn mot skikjøring utendørs i august. Trolig blir det tur med resten av landslaget til New Zealand. Kanskje blir han å se i østerrikske Sölden under verdenscupåpningen.

Da korsbåndet til 31-åringen røk i januar 2021, var det en skade med en etablert rehabiliteringsvei som flere før ham har opplevd. Etter fallet i Wengen for fem måneder siden satt han igjen med blant annet et stort kutt i leggen og en ødelagt skulder. Og ganske mange flere spørsmål enn den mer klassiske kneskaden.

– Vi får se om tærne fungerer. Musklene, vil de reagere? Skulderen er helt ødelagt. Forhåpentligvis får man tilbake bevegelsen, men det holder ikke for å være idrettsutøver. Alt var veldig nytt. Det var ikke bare jeg som var usikker, men alle rundt meg òg, forteller Kilde om alle tankene den første tiden etter skaden.

– De kunne ikke si konkret hva det var, hvor lang tid det kom til å ta og hvordan det blir. Man har følt seg litt alene, legger han til.

Landslagstrener Michael «Sutti» Rottensteiner er imponert over jobben Kilde har lagt ned. Han opplyser til NTB at en dedikert fartstrener skal følge Kildes forskjellige treningsprogrammer framover de neste månedene.

– Vi tar det én uke av gangen, sier Rottensteiner.

– Jeg har også følt det som en utfordring, og det er jeg glad i. Det er det jeg kjenner på nå. Det er en ordentlig bra utfordring. Det er noe jeg gleder meg til å gjennomføre. Fra nå og ut handler det bare om å bli raskest i verden.

Nå blir Kilde i Norge fram til midten av juli. Det gir tid til mye trening og tid med familien og forloveden Mikaela Shiffrin.

Veien tilbake har vært lang, og den er ikke over.

Til tross for den tøffe veien tilbake, både fysisk og mentalt, er smilet tilbake hos Kilde. Bæringen står med 21 verdenscupseirer, to VM-sølv, en OL-bronse og et OL-sølv. Han har også vunnet verdenscupen sammenlagt. Nå er han motivert for å bli god nok til å vinne renn igjen.

(©NTB)