Menu
Bjørnar Skjæran har vært nestleder i Arbeiderpartiet siden 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ap-topper i Nordland og Finnmark slår ring om Skjæran

To av Aps fylkeslag i nord støtter Bjørnar Skjæran og advarer mot en partiledelse uten folk fra nord eller kysten. Men fra Troms Ap har han ingen uttalt støtte.

Av NTB | 19.04.2023 18:34:15

Politikk: – Det er helt utenkelig at ledelsen i Arbeiderpartiet ikke skulle ha en representant fra kysten eller nord for Dovre. Det vil partiorganisasjonen bare ikke akseptere, sier fylkesleder Mona Nilsen i Skjærans hjemfylke Nordland til NRK og VG.

Både Nordland og Finnmark har gitt valgkomiteen beskjed om at de ønsker å beholde Skjæran som nestleder, og fylkesleder Kristina Hansen fra Finnmark støtter uttalelsen fra Nilsen.

Men fra Troms kommer det andre signaler. Til valgkomiteen har Troms Ap spilt inn Tonje Brenna til partiledelsen og at Troms-representant Cecilie Myrset fortsetter i sentralstyret, opplyser nestleder Tone Marie Myklevoll til NTB. Skjæran er ikke nevnt i fylkeslagets innspill, bekrefter hun.

– Han har gjort en god jobb som nestleder og er en klar og tydelig stemme fra Nord-Norge. I tillegg har han jo kun vært del av ledelsen i en kort periode, sier han til NRK.

Valget på ny partiledelse skjer på landsmøtet første helgen i mai.

Ifølge TV 2 og VG har valgkomiteen diskutert næringsminister om Jan Christian Vestre kan komme inn i partiledelsen, men valgkomiteen vil i så fall streve med krav om kjønnsfordeling og geografisk representasjon.

Stortingsrepresentant Runar Sjåstad fra Finnmark advarer valgkomiteen mot å «gå løs på» Skjæran.

Både partileder Jonas Gahr Støre (fra Oslo), nestleder Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng (fra Innlandet) ønsker gjenvalg. I tillegg har Tonje Brenna fra Viken sagt hun kan tenke seg å sitte i partiledelsen og er ventet å bli foreslått som ny nestleder. Partiet har i dag kun én nestleder, etter at Hadia Tajik trakk seg.

(©NTB)

Flere nyheter: