Menu
Illustrasjonsfoto Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap-landsmøtet kan gå inn for nasjonalt kollektivkort for ungdom

Et løfte om å innføre nasjonalt ungdomskort for kollektivreiser kan bli vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte fredag.

Av NTB | 05.05.2023 13:14:29

Politikk: I regjeringsplattformen fra Hurdal har det vært lovet å utrede et slikt kort, men forslaget landsmøtet skal ta stilling til er hakket mer forpliktende: Arbeiderpartiet vil gradvis innføre et nasjonalt ungdomskort som gir lavere priser for unge, lærlinger og studenter i hele landet.

«For ungdommer, studenter og lærlinger finnes det lokalt ulike tilbud på reduserte billettpriser i kollektivtrafikken. En overordnet gjennomgang vil kunne gi svar på om dette tilbudet er godt nok i hele landet. Arbeiderpartiet vil gi unge mulighet til å reise kollektivt til en rimelig pris i hele landet, og vil utrede hvordan dette kan gjennomføres på en best mulig måte», heter det ellers i forslaget.

Det er en del av en uttalelse som er foreslått av redaksjonskomiteen ledet av næringsminister Jan Christian Vestre og som handler om samferdsel.

Her loves det at staten skal stå ved målet om øke sitt bidrag til 70 prosent av investeringskostnadene på de store kollektivprosjektene. Det tas også til orde for å utvide den nye tilskuddsordningen for de mindre byområdene, slik at de kan investere i gang- sykkelveier og kollektivtiltak.

Uttalelsen skal behandles av landsmøtet fredag ettermiddag.

(©NTB)

Flere nyheter: