Menu
En politibil står parkert utenfor Gare du Nord, en av Paris' travleste togstasjoner, etter knivangrepet. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Angriper ble raskt overmannet på Gare du Nord – seks personer såret

Seks personer ble skadd, en av dem alvorlig, da en mann gikk til angrep med en spiss gjenstand på stasjonen Gare du Nord i Paris onsdag morgen.

Av NTB | 11.01.2023 12:35:52

Kriminalitet og rettsvesen: Gjerningspersonen ble raskt pågrepet etter at politiet skjøt ham. Han ble truffet i brystet og er innlagt på sykehus med livstruende skader, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Ministeren besøkte Gare du Nord kort tid etter hendelsen. Der fortalte han de frammøtte journalistene at angrepet var over i løpet av to minutter.

Politiet oppga først at gjerningsmannen brukte et knivlignende våpen, men ifølge ministeren var det ikke en kniv, men det han omtaler som «et truende våpen».

Avisen Le Parisien skriver at det trolig var et verktøy med spiss, en slags syl.

Ifølge påtalemyndighet ble ett av de seks ofrene alvorlig skadd, mens de fem andre fikk lettere skader.

Politifolkene som grep inn, var kledd i sivil og var på vei hjem fra jobb. De brukte tjenestevåpnene sine til å stanse angriperen.

Ifølge Darmanin hadde de lov til å bruke våpnene selv om de ikke var i tjeneste.

Hendelsen første til store forsinkelser på det som er en av Frankrikes travleste stasjoner, med rundt 700.000 reisende per dag. Herfra går utenlandstogene til Storbritannia, Belgia, Nederland og Tyskland. Angrepet skjedde midt i morgenrushet.

Innenriksministeren takket like etter angrepet politifolkene for innsatsen.

– En person har i morges såret flere personer på Gare du Nord. Han ble raskt nøytralisert. Takk til politiet for deres effektive og modige reaksjon, skrev han på Twitter.

Motivet for ugjerningen er ikke kjent, men politiet etterforsker ikke hendelsen som et terrorangrep.

En politibetjent som jobber i grensepolitiet og som var på jobb på stasjonen onsdag morgen, ble lettere skadd.

Flere nyheter: