Menu
Primoz Roglic vant Giro d'Italia. Foto: Marco Alpozzi / LaPresse via AP / NTB

Andreas Leknessund tangerte norsk Grand Tour-rekord – Primoz Roglic vant Giro d’Italia

Andreas Leknessund (DSM) trygget inn åttendeplassen i sammendraget på avslutningsetappen i Giro d'Italia. Mark Cavendish (Astana) vant etappen.

Av NTB | 28.05.2023 18:38:56

Sport: Dermed tangerte Leknessund den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour. Rekorden deler han med Carl Fredrik Hagen, som ble nummer åtte i Vuelta a España i 2019.

Rittet har vært en enorm suksess for det norske stjerneskuddet. Tromsøværingen kjørte seg inn i rosa trøye på den fjerde etappen av rittet og beholdt den i fem dager. Det var nok til å slå Knut Knudsens rekord på tre dager i den rosa trøya i 1975 og 1981.

– Jeg kom til Giroen uten forventninger. Jeg kom hit for å konkurrere og forhåpentligvis komme meg gjennom rittet. Det er vanskelig å sette ord på det, sa Leknessund til Eurosport etter målgang på den viktige tempoetappen lørdag.

På den flate avslutningsetappen med start og mål i Roma ble det som ventet massespurt. Der var det veteranen Mark Cavendish som tok den prestisjetunge seieren blant spurterne.

Primoz Roglic brukte kortest tid på å fullføre de 21 etappene og tok sammenlagtseieren. Seieren var hans første i Giro d’Italia. I 2019 endte han som nummer tre bak Richard Carapaz (vinner) og Vincenzo Nibali. Sloveneren har tidligere vunnet sammendraget i Vueltaen tre ganger (2019, 2020, 2021). I 2021 ble han olympisk mester på tempo.

Geraint Thomas (Ineos) endte som nummer to og João Almeida (UAE) tre.

(©NTB)

Flere nyheter: