Ebba Andersson fra Sverige under kvinnenes 10 km fri teknikk i verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer i desember. Foto: Heiko Junge / NTB

Andersson vant etter knallsterkt «comeback» – pallen glapp for Østberg

Langrennsesset Ebba Andersson slo tilbake etter en nesten to måneder lang verdenscuppause med et overlegent vinnerløp på 10-kilometeren i franske Les Rousses.

Av NTB | 27.01.2023 12:55:15

Sport: Andersson danset seg elegant gjennom fristilsrennet i Jura-fjellene. Den svenske jenta testet positivt for korona i starten av desember og gikk sitt forrige renn i verdenscupen i Lillehammer 4. desember.

Hun viste form da hun var tilbake i den skandinaviske cupen i starten av januar og vant som hun ville i Falun.

Fredag åpnet hun bak USAs Jessica Diggins etter den første runden på 3,3 kilometer, men etter 6,6 kilometer var hun oppe i tet med 8,2 sekunder ned til Jessie Diggins.

Andersson holdt tempoet oppe på de siste kilometerne og vant som hun ville foran den franske skrellen Delphine Claude. Andersson var 13,4 sekunder foran Claudel.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire som beste norske og 3,9 sekunder bak Diggins på 3.-plass.

Norge stilte uten verdenscupleder Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå.

Kun 39 løpere stilte til start i 10-kilometeren i Jura-fjellene.