Menu
Ebba Andersson var i sitt comeback best i skandinavisk cup i Falun fredag. Foto: Heiko Junge / NTB

Andersson utklasset konkurrentene etter koronasykdom – Haga på annenplass

Sveriges skiyndling Ebba Andersson slo tilbake med seier etter over én måned uten konkurranser. Fredag utklasset hun konkurrentene på 10-kilometeren i Falun.

Av NTB | 13.01.2023 19:17:39

Sport: Andersson testet positivt på koronaviruset etter verdenscuprennene i Lillehammer første helgen i desember og har gått glipp av rubbel bit av renn etter den tid.

I den skandinaviske cupen i Falun var det ingen som kunne tukte henne i snøværet i den 10 kilometer lange fristilsløypa på Lugnet skistadion fredag.

Andersson tok kommandoen fra start og ga den aldri fra seg. Hun økte forspranget etter hvert, og i mål var hun 33,3 sekunder foran Ragnhild Haga på 2.-plass. Haga tok innpå Andersson på slutten.

Ebba Andersson vant tross et lite fall.

– Dette er konkurranser jeg trenger. Jeg opplevde at jeg kunne holde trykket oppe, og at jeg kunne hente meg inn igjen. I det store og hele var dette et stabilt comeback, sa Andersson til rettighetshaver Expressen.

Haga på 2.-plass er norsk landslagsløper, men deltok ikke i Tour de Ski som ble avsluttet sist helg.

– Det ble et skikkelig sliteløp. Jeg fikk korona etter åpningsrennet på Beitostølen, og dette ble et slags comebackrenn. Jeg må vise meg fram i NM på Gjøvik om det skal bli tur til VM, sa Haga.

3.-plassen gikk til Sveriges Moa Lundgren. Hun var 49,2 sekunder bak Andersson.

Andersson viste at hun blir en het medaljekandidat på alt hun stiller opp i under VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

Flere nyheter: