Menu
Janne Andersson på pressekonferansen etter kritikken for sitt raseriutbrudd i et TV-intervju etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB

Andersson om skandaleintervjuet: – Ekstremt dårlig av meg

Det ble hett mellom Viaplays Bojan Djordjic (41) og den svenske landslagssjefen Janne Andersson (60) mandag kveld. Dagen etter ville Andersson forklare seg.

Av NTB | 28.03.2023 13:34:07

Sport: – Jeg overreagerer på en måte jeg ikke burde. Jeg har vært landslagssjef i sju år, og dette er ekstremt dårlig av meg. Jeg vil gjerne snakke med Bojan om det, sa Andersson.

– Jeg kan tilgi, men ikke glemme, sa Djordic i en pressemelding utsendt etter at Andersson ba om et møte med TV-eksperten.

Landslagssjefen møtte pressen tirsdag etter det mye omtalte intervjuet som ble gjort etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen dagen i forveien.

Han fortalte at han har forsøkt å ringe Djordjic og sendt ham SMS. Andersson la til at han ikke ville beklage, men at han vil forklare seg.

– Jeg kan forstå om han tolker det sånn (rasistisk), sa Andersson og la til:

– Jeg ber om unnskyldning om han har tolket det sånn.

Det hele startet med at Djordjic var nysgjerrig på hvorfor Andersson ikke hadde brukt 24 år gamle Jesper Karlsson mer enn åtte minutter i løpet av de to kampene mot Belgia (0-3) og Aserbajdsjan.

Intervjuet endret karakter og gikk over til å bli en diskusjon før det ble en regelrett krangel med personkarakteristikker kastet fram og tilbake.

– Når jeg spør hvem han representerer, handler det om han er en spiller, en leder eller en ekspert. Absolutt ingenting annet.

Djordjic presiserte at Andersson representerer ti millioner mennesker. Da kontret landslagssjefen med å spørre hvem TV-eksperten representerer.

– Sverige så klart. Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? svarte den tidligere Manchester United-spilleren med serbisk bakgrunn.

Landslagssjefen takket for seg og forlot intervjuet etter snaut tre minutter.

Sverige-sjef Jens T. Andersson opplyste til pressen mandag kveld at Andersson angrer på intervjuet.

Spørsmålet om rasisme kom opp i løpet av intervjuet da Djordjic fikk inntrykk av at Andersson snakket om hans etniske bakgrunn.

– Du snakker mye nå. Du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere. Hvilket land ellers? Serbia, vil du si det? Er det dét du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme, det er dårlig, fortsatte han.

(©NTB)