Anders Mol og Christian Sørum under OL i Paris. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Anders Mol og Christian Sørum til finale i Brasil – tuktet svenske OL-vinnere

Anders Mol og Christian Sørum fant fram toppspillet i møtet med OL-mesterne David Åhman og Jonatan Hellvig. Det ga finaleplass i verdenstourturneringen i Brasil.

Av NTB | 20.10.2024 15:09:20

Sport: Mol og Sørum hadde spilt glitrende fram til kampen mot de svenske stjernene, og der fortsatte nordmennene å vise styrke. De vant et jevnt førstesett før svenskene kom seg foran med flere poeng i sett nummer to og utlignet.

I siste sett festet Mol og Sørum grepet og avgjorde kampen. De ble finaleklare med settsifrene 22-20, 18-21, 15-10 i byen João Pessao, helt øst i Brasil.

Finalen mot qatarske Ahmed Tijan og Cherif Younousse starter klokken 21.

Åhman og Hellvig gikk i sommer hele veien i OL-turneringen i Paris. Der endte Mol og Sørum opp med bronse.

Mol og Sørum hadde en trøblete innledning til OL-sesongen. Mol pådro seg i mars et brudd i foten, og dermed måtte duoen ta en lengre konkurransepause.

Mol og Sørum vant sin siste turnering i Hamburg i august. Inntil denne uken hadde de ikke konkurrert siden den gang.