Menu
Carlo Ancelotti mener rasisme er kultur man må ta et oppgjør med. Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB

Ancelotti om rasisme i fotballen: – Ingen lov kan endre folks hjerner

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti mener man må ta et kraftigere oppgjør med rasisme i fotballen enn å sette til verks ny lovgivning.

Av NTB | 21.02.2023 08:45:32

Sosiale forhold: Real Madrids brasilianske angrepsspiller Vinicius Junior har blitt offer for rasistiske tilrop ved flere anledninger den siste tiden, senest i lørdagens kamp mot Osasuna.

Tidligere denne måneden skrev spilleren på Twitter at de som kommer med rasistiske tilrop burde straffes.

– Så lenge det ikke skjer noe så kjemper vi bare for oss selv, skrev han i meldingen.

At straff er veien å gå er ikke Ancelotti enig i.

– Rasisme er et svært alvorlig og komplisert problem. Det finnes ingen lov som kan endre folks hjerner. Endring skjer gjennom kultur og sunn fornuft. Det viktigste er respekt for andre mennesker, sa Ancelotti på en pressekonferanse ifølge nyhetsbyrået DPA.

Italieneren syns at den unge brasilianeren er sterk i møtet med hatet.

– Vini klarer seg veldig bra nå. Han fokuserer på spillet. Han elsker å spille fotball, og det påvirker ham ikke på banen, mener 63-åringen.

Tirsdag reiser Real Madrid til Liverpool til deres første oppgjør i åttedelsfinalen av Champions League. Der håper Liverpool-trener Jürgen Klopp at brasilianeren får fred.

– Jeg håper ikke han går forbi en idiot som sier noe til han i morgen. Han er en verdensklassespiller. Han er allerede en Madrid-legende, sa Klopp på pressekonferansen før kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: