Menu
Bill Richardson er død, 75 år gammel. Demokraten som både var FN-ambassadør, regjeringsmedlem og guvernør i New Mexico, var i senere år kjent som en av USAs mest profilerte diplomater og forhandlere. Bildet er tatt i Geneve i 1998, da Richardson var USAs FN-ambassadør. Donald Stampfli / AP / NTB

Amerikansk forhandler-veteran død

Tidligere FN-ambassadør og New Mexico-guvernør Bill Richardson er død. Han var kjent som en av USAs fremste diplomater.

Av NTB | 02.09.2023 19:04:30

Politikk: Richardson ble 75 år og døde i Chatham i Massachusetts. Dødsfallet bekreftes av The Richardson Center for Global Engagement, som han selv stiftet.

Richardson, som var demokrat, bidro blant annet da journalisten Danny Fenster ble løslatt i Myanmar i 2021 og da marineveteranen Taylor Dudley ble frigitt i Russland. Han var også flere ganger i Nord-Korea for å forhandle og kontakte myndighetene der.

Han ble en stund regnet som en av Aung San Suu Kyis fortrolige, men forholdet ble etter hvert anspent. I 2018 trakk han seg fra en internasjonal gruppe opprettet av Myanmar for å gi landet råd om rohingya-krisen. Årsaken var at han mente gruppen i praksis «hvitvasket» Myanmars håndtering av rohingya-minoriteten.

(©NTB)

Flere nyheter: