Menu
Rundt 60 norske borgere har til nå fått bistand til å reise ut av Sudan. AP Photo/Marwan Ali

Ambassadens sjåfør i Sudan er skuffet over manglende hjelp fra Norge

Sjåføren ved den norske ambassaden i Sudan er etterlatt i det konfliktherjede landet. Han er skuffet over manglende hjelp fra Norge

Av NTB | 01.05.2023 16:04:13

Ulykker og naturkatastrofer: Sjåføren bisto ansatte ved den norske ambassaden med å evakuere. Selv sitter han fast i Khartoum med familien.

– Da ambassaden ble evakuert, spurte ambassadøren meg om jeg ønsket å forlate Khartoum med ham. Jeg svarte at jeg ikke kunne reise uten familien min, sier den lokale sjåføren Emb Nasreldin til NRK.

– Men jeg var ganske sikker på at den norske ambassaden ikke kom til å forlate meg i den situasjonen, sier han.

Flere hundre mennesker er drept etter at det brøt ut kamper i Sudan 15. april. I hovedstaden Khartoum og andre deler av Sudan har det vært intense kamper mellom regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF.

Utenriksdepartementet og ambassadør Endre Stiansen i Sudan er gjort kjent med situasjonen til de 15 lokale ansatte ved ambassaden.

– Helt siden denne krisen startet for over to uker siden har vi arbeidet langs flere spor for å ivareta deres sikkerhet. Det arbeidet pågår fortsatt, men av hensyn til de ansattes sikkerhet kan vi ikke gi detaljer om hvor de er eller hvordan vi jobber for å bistå dem, skriver pressevakt Mathias Rongved i UD i en epost.

(©NTB)

Flere nyheter: