Menu
Matthias Mayer åpner for comeback som toppalpinist. Foto: Erik Johansen / NTB

Alpinstjerne åpner for comeback under to måneder etter han la opp: – Mange tilbud på bordet

Den østerrikske OL-vinneren Matthias Mayer utelukker ikke et comeback som toppalpinist. I desember overrasket han hele idretten da han la opp på dagen.

Av NTB | 02.02.2023 07:47:41

Sport: – Tiden er inne for meg. Bålet har brent opp, sa Mayer til det sveitsiske nettstedet SRF etter besiktigelsen av super-G-løypa i Bormio 29. desember.

Det kom som et sjokk på hele alpinsirkuset, ettersom Mayer bare noen uker tidligere hadde avfeid et spørsmål om karriereslutt.

Under to måneder etter han la opp, åpner nå østerrikeren opp for et fremtidig comeback i verdenscupen.

– Jeg har mange tilbud på bordet. De etterlyser et comeback. Og det vil jeg heller ikke utelukke det, selv om jeg for tiden er på ferie. Men hvis jeg finner flammen igjen, så hvorfor ikke? Jeg trives veldig godt som sivil, men det trenger ikke vare evig, sier Mayer til Kronen Zeitung.

Mayer avsluttet karrieren med elleve verdenscupseirer, tre OL-gull og en OL-bronse. Østerrikeren har kjørt 13 sesongen på det øverste nivået. Den siste verdenscupseieren kom i utfor i canadiske Lake Louise i 2021.

Han har tatt ett OL-gull i utfor (2014) og to i super-G (2018 og 2022). Han tok også bronse i utfor i 2022.

Etter Mayers sjokkbeskjed i Bormio var det mange som spekulerte i om hva som var den egentlige grunnet til at han la opp. Mayer avfeier nå mange av ryktene.

– Jeg ble overrasket over hvor stor historie min oppsigelse var. Og hva som ble sagt om det. Men jeg kan tilbakevise ryktene. Det var min egen vilje. Kona mi er ikke gravid, jeg har ikke kranglet med noen trenere, og det har ikke noe med doping å gjøre. Noen dager før Bormio hadde jeg også en kontroll, og den var negativ, forteller Mayer-

– Det var også snakk om utbrenthet, men jeg vil ikke kalle det det. Ja, etter den tredje OL-seieren tok det litt tid å komme i form mentalt igjen. Men det var greit igjen, legger han til.

(©NTB)

Flere nyheter: