Karina Sævik var blant målscorerne da Vålerenga vant stort i cupen. Foto: Javad Parsa / NTB

Alle toppserielagene videre i cupen – Oslo-lag med målfest i nord

De ti toppserielagene gjorde sin endré i kvinnenes fotball-NM onsdag, og alle vant. Hovedstadslagene Røa og Vålerenga herjet i Nord-Norge.

Av NTB | 31.05.2023 22:38:56

Sport: Røa vant hele 10-0 over Grand Bodø. Birgitte Bjørlykhaug scoret fire av målene, mens Anya de Courcy også fullførte hattrick.

Serieleder Vålerenga hadde to måls ledelse etter seks minutter på vei mot 5-0-seier over Porsanger. Først ble det selvmål på et innlegg fra Elizabeth Pechersky, så doblet Felicia Rogic ledelsen. Pechersky økte før pause, og landslagsspiller Karina Sævik og Linn Vickius pyntet på resultatet i 2. omgang.

Lise Kathrine Guttorm scoret kampens første og siste mål i eget mål.

Vanskeligere var det for det tredje Oslo-laget i Toppserien. Lyn hadde tre avslutninger i målstengene før Emilie Closs i det 111. minutt ordnet 1-0 mot Odd, som er lederlag i sin 2.-divisjonsavdeling.

Serietoer Rosenborg måtte derimot slite. Emilie Nautnes ordnet 1-0-seier over Tiller med et distanseskudd i det 57. minutt.

LSK Kvinner vant 3-0 i Fredrikstad med mål av Signe Holt Andersen, Rebecka Holum og Tonje Pedersen.

Zara Katarina Jönsson var tomålsscorer da Stabæk vant 3-0 over Arendal, mens Milene Kokosz og Kaja Karlsen sendte Åsane videre i 2-0-seieren over Viking.

Innbytterne Marion Haugland (assist) og Ida Natvik samarbeidet om vinnermålet da John Arne Riises Avaldsnes-lag vant 2-1 over Start.

Sammenlagt vant toppserielagene 37-3.

Øvrige lag i 3. runde er Hønefoss, Klepp, Kolbotn, Øvrevoll Hosle og AaFK Fortuna fra 1. divisjon, Medkila fra 2. divisjon.

Fjorårets dobbeltmester Brann sliter i serien, men akter ikke å gi fra seg NM-tittelen uten videre. Det ble 6-0-seier over Fyllingsdalen. Innbytter Maria Brochmann var eneste tomålsscorer, mens Andrine Hegerberg leverte to assist.

De to siste på tabellen var eneste toppserielag som slapp inn mål. Arna-Bjørnar måtte ut i ekstraomganger i Sogndal etter at hjemmelaget utlignet til 2-2 på overtid, men Lena Hansen ble tomålsscorer tidlig i den første ekstraomgangen da hun scoret 3-2-målet.