Menu
Politiets nye M12-ribber har behov for reparasjon eller feilretting. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Alle de nye politibåtene har behov for reparasjon eller feilretting

Politiets nye M12-ribber har behov for reparasjon eller feilretting.

Av NTB | 01.08.2023 09:03:03

Politikk: Motorhavari, lekkasjer og strømbrudd er blant feilene som politidistriktene forteller om, skriver Politiforum.

Båtene er av type Marell M12 og er 13,8 meter lange. Marell ble i fjor tildelt kontrakt for å anskaffe politiet fem nye båter. Kontrakten omfatter kjøp av ni båter og har et totalt økonomisk omfang på 70 millioner. Så langt er det levert seks båter til distriktene.

– Det vært stor frustrasjon knyttet til båten, da vi har gått glipp av oppdrag og arrangementer som vi gjerne skulle vært på, sier fagleder Magne Johnsholmen i Vest politidistrikt.

I august skal Marell og representanter fra politidistriktene som har erfaringer med båten møtes, sammen med Politiets fellestjeneste.

– De er det ikke vi som bygger. Men vi har forsøkt å ta kontakt med motorprodusenten for å fremskynde prosessen. Vi har sagt «kom igjen, dette er en blålys-båt som må på vannet», sier daglig leder i Marell, Patrik Söderholm.

– Driftsproblemer kan i tilfeller være mer sammensatt og vi vil da samarbeide med totalleverandør om løsning, sier ettermarkedssjef i Mercury Marine som produserer motorene, Magne Barth.

(©NTB)

Flere nyheter: