Menu
All ferdsel på Hønefoss bru er stanset fordi det er fare for at et transportbånd fra Follum fabrikker kan falle ut i elva og treffe de bærende delene av brua. Bildet er tatt fredag formiddag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

All ferdsel på Hønefoss bru er stanset

All ferdsel på Hønefoss bru er stanset fordi det er fare for at et transportbånd fra Follum fabrikker kan falle ut i elva.

Av NTB | 11.08.2023 19:54:26

Natur og miljø: – Dette vil i så fall gi fare for skader på brukonstruksjonen, skriver Sørøst politidistrikt på X/Twitter.

Transportbåndet ligger og vipper litt, og det er såpass tungt at hvis det flyter ned, vil det kunne bli skader på brua, opplyser politiet.

– Det er omtrent 1500 meter fra der båndet ligger og vipper til brua, sier operasjonsleder Tommy Eriksen.

Politiet opplyser at de håper at båndet er såpass tungt at det vil synke.

– VI tror båndet kan løsne når som helst, vi følger med minutt for minutt, sier Eriksen.

Brannsjef Terje Reginiussen forteller til VG at det er snakk om en flere hundre meter lang stålkonstruksjon, et såkalt transportbånd, som veier flere tonn.

– Elven har gravd bort festene. Store deler av konstruksjonen er på vei ut i elven. Det er på grunn av vekten vi er bekymret for broen, sier han til VG.

Kommunikasjonsrådgiver Egil Granum i Viken skog forteller til Dagbladet at transportbåndet har ligget ubrukt på land siden Follum ble lagt ned for ti år siden.

– Det er flere hundre meter med konstruksjon som har stått fundamentert fast i bakken. Nå har elva begynt å rive grunnen under fundamentet. I løpet av dagen har vi delt opp konstruksjonen i et forsøk på å minimere skadene dersom det blir dratt ut i elva, sier Granum til Dagbladet.

Flere nyheter: