Bayern Münchens trener Alexander Straus sikret ligatittel i sin første sesong i klubben. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Alexander Straus tok Bayern München til Bundesliga-tittelen i debutsesongen – vant siste kamp 11-1

Bayern München sikret seriegullet i kvinnenes Bundesliga etter å ha slått Turbine Potsdam 11-1 på hjemmebane søndag ettermiddag.

Av NTB | 28.05.2023 15:58:50

Sport: Dermed tok den tyske klubben sin femte Bundesliga-tittel. Den første kom i 1976, mens de også vant så sent som i 2020/21-sesongen.

Før den siste serierunden hadde Bayern alt i sine egne hender. Det skilte to poeng ned til tabelltoer Wolfsburg.

Og rødtrøyene ventet ikke med å sette inn nådestøtet mot tabelljumboen. Etter bare fire minutter sendte Saki Kumagai vertene i ledelsen, mens Lea Schüller doblet den snaut ti minutter senere.

Målene fortsatte å renne inn før pause. Kumagai gjorde sitt andre for dagen, og to scoringer skulle det også bli på Jovana Damnjanovic. I tillegg satte Georgia Stanway og Lina Magull satte inn hver sin nettkjenning.

Dermed kunne Bayern gå i garderoben med en sju måls ledelse.

Etter hvilen fortsatte festfotballen da Carolin Simon satte inn vertenes åttende mål etter bare fem minutter, før Kumagai fullbyrdet hattricket sitt to minutter senere.

Det satte riktignok ingen stopper for Glódís Perla Viggósdóttir, som satte inn Bayerns tiende mål med et kvarter igjen på klokken. Helt på tampen satte Schüller inn 11-1.

Tuva Hansen startet kampen, men ble byttet ut etter 58 minutter. Emilie Bragstad var ikke med i Bayern-troppen.

Champions League-eventyret endte imidlertid allerede kvartfinalen, da de røk 1-2 sammenlagt mot Frida Maanums Arsenal. Bayern røk også ut i semifinalen av den tyske cupen etter 0-5 for Wolfsburg, som senere vant finalen 4-1 over Freiburg.

Med på flyttelasset til Tyskland tok også Straus med seg Hansen, som har spilt seg til en fast plass på det tyske mesterlaget. Bragstad sluttet seg også til klubben før sesongen, men har slitt med spilletid.

63 minutter inn i kampen fikk gjestene en etterlengtet opptur da Viktoria Schwalm satte inn et trøstemål for Turbine Potsdam.

Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.