Menu
Alessandra Mele og danserne på scenen i Liverpool tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Alessandra ville helst besvime – men kom til Eurovision-finalen

Norges Eurovision-håp Alessandra måtte vente til det siste med få vite at hun er i finalen. Norge har fått plass i siste halvdel, som regnes som fordelaktig.

Av NTB | 10.05.2023 01:04:12

Kuriosa og kjendiser: Norge var det tiende av landene som ble lest opp etter tirsdagens semifinale, og dermed ble Alessandra og det norske TV-publikummet holdt på pinebenken lengst mulig.

– Jeg, danserne og teamet ville aller helst besvime, og alle andre dårlige ting som man kan gjøre når man er nervøs – som jeg ikke skal snakke om her foran dere, sa Alessandra på en pressekonferanse etter semifinalen.

– Det var forferdelig. Jeg tenkte «Det var bra, helt til hit. Vi gjorde vårt beste.» Og så sa de Norge, og … Ah! sa den norske artisten.

– Lets do the second half, kommenterte hun.

Alessandra Mele framfører «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

– Det var et skikkelig kick å få sparke i gang Eurovision foran et ellevilt publikum her i Liverpool og foran millioner av TV-seere der hjemme. Stemningen var elektrisk, sa Alessandra via NRKs pressekontakter etter å ha stått på scenen som første artist.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nær ved å begynne å grine som da det var et land igjen å lese opp. Folk flokket seg rundt oss og sa at alt kom til å gå bra, forteller han til NTB.

– Da Norge gikk videre, var det en eufori uten like som ble sluppet løs. Det var en fantastisk følelse. Det kan nesten ikke sammenlignes med noe, fortsetter han.

Rekkefølgen landene ble lest opp i, er tilfeldig og ikke basert på resultat.

– Vi må trøste oss med at dette ikke betyr at vi ble nummer ti i semifinalen. Vi kan godt være nummer tre, sier Bredesen.

– Hun gjorde en kjempebra jobb, leverte varene, fokuserte på jobben sin og fikk startet festen på en flott måte, sa Thomassen til NTB før avstemningen.

– Dette er det beste jeg har sett henne. Dette kommer til å gå veien, fortsatte han, og fikk rett i det.

Andre semifinale går av stabelen på torsdag, mens finalen er på lørdag. I finalen deltar de 20 landene som har kvalifisert seg fra de to semifinalene, samt Storbritannia, Tyskland, Italia, Frankrike, Spania og Ukraina.

Etter en trekning er det klart at hun skal opptre i den andre halvdelen av lørdagens finale.

Johan Patrick Bredesen, som er reporter for Eurovision Norway i Liverpool, betegner ventetiden som «helt grusom».

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, var imponert over framføringen tirsdag kveld.

Også en av de store favorittene, svenske Loreen, gikk videre til finalen med «Tattoo».

Flere nyheter: