Menu
Aleksander Aamodt Kilde ligger an til en 3.-plass i Soldeu. Foto: Giovanni Zenoni / AP / NTB

Aleksander Aamodt Kilde med ny pallplass i super-G-finalen – suverene Odermatt på topp

Aleksander Aamodt Kildes (30) siste super-G-renn i verdenscupen for sesongen ble som mange av de foregående: pallplass med Marco Odermatt (25) på topp.

Av NTB | 16.03.2023 12:24:02

Sport: Sveitsiske Odermatt vant med 29 hundredels sekund på Marco Schwarz, mens Kilde (+0,71) endte på 3.-plassen i Soldeu i Andorra.

Seier nummer seks er rekord for Odermatt for Odermatt, som er den femte mannen til å vinne minst ti super-G-renn. Hermann Maier (24) har flest foran Aksel Lund Svindal (17) og Kjetil Jansrud (13).

Odermatt har vunnet fire super-G-renn på rad, og hadde allerede sikret seg sammenlagtkula før rennene i Soldeu.

I super-G denne sesongen har Kilde to seirer, to 2.-plasser og to 3.-plasser. 2.-plassen i super-G-cupen, som han vant i fjor, er uansett sikret.

I mål fikk han en klem av kjæresten Mikaela Shiffrin før de oppsummerte løpet sammen.

Adrian Smiseth Sejersted var nest sist ut av de 23 som stilte til start i solskinnet i Soldeu torsdag. 28-åringen kjørte ut og fikk en lei avslutning på sesongen.

Odermatt er ikke ferdig med å true rekorder i sin eventyrlige sesong. Han kan ta poengrekorden i verdenscupen for menn med fullklaff også i storslalåm. Torsdag tok Odermatt 100 nye poeng og står med 1926 totalt. Det er kun Maier som har tatt flere verdenscuppoeng på én sesong. Han endte på 2000 poeng i 1999/2000-sesongen.

Det betyr at seier eller 2.-plass i storslalåm vil gi Odermatt nok en rekord.

(©NTB)

Flere nyheter: