Menu
Alec Baldwin er tiltalt for uaktsomt drap etter skyteulykken på filmsettet til «Rust». Arkivfoto: Seth Wenig / AP / NTB

Alec Baldwin erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap

Alec Baldwin erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap etter at en fotograf ble skutt under innspillingen av filmen «Rust», viser rettsdokumenter.

Av NTB | 23.02.2023 22:05:31

Kriminalitet og rettsvesen: Den ukrainskfødte filmfotografen Halyna Hutchinson døde 21. oktober 2021. Hun ble 42 år gammel.

Etter planen skal Baldwin møte i retten for første gang fredag, men spørsmålet om straffskyld ble besvart skriftlig torsdag.

Statsadvokat Mary Carmack-Altwies i delstaten New Mexico har tatt ut tiltale mot både Baldwin – som avfyrte det dødbringende skuddet og er produsent for filmen – og mot filmens våpenansvarlige, Hannah Gutierrez-Reed.

Både Baldwin og Gutierrez-Reed har hele veien holdt fast ved at de er uskyldige, og de har sagt at de vil bestride anklagene mot dem.

Nylig viste dokumenter i saken at tiltalen var redusert og ett av tiltale punktene fjernet, noe som kan bety kortere straff dersom Baldwin blir funnet skyldig. Strafferammen er nå på opptil 18 måneders fengsel, ikke fem år som opprinnelig.

Påtalemyndigheten sier de har vektlagt Baldwins rolle både som produsent og som den som avfyrte det dødbringende skuddet.

Flere nyheter: