Menu
Carlos Alcaraz kunne søndag løfte Wimbledon-trofeet for første gang. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Alcaraz vippet Djokovic ned fra Wimbledon-tronen

Carlos Alcaraz kom tilbake etter et ydmykende åpningssett og vant Wimbledon-finalen. Han påførte Novak Djokovics første nederlag i turneringen siden 2017.

Av NTB | 16.07.2023 20:33:02

Sport: I en maratonkamp på nærmere fem timer sto verdensener Alcaraz igjen som Wimbledon-vinner for første gang. Spanjolen vant thrilleren 1-6, 7-6 (8-6), 6-1, 3-6, 6-4.

– Det er en drøm som blir til virkelighet. Selv om jeg hadde tapt, hadde jeg vært veldig stolt. Det betyr mye for meg å spille denne finalen mot en motstander som Djokovic. Du inspirerer meg veldig mye, sa Alcaraz i seiersintervjuet og hyllet sin 16 år eldre motstander.

Spanjolens finaleseier stanset Djokovic` jerngrep i tennissportens mest prestisjetunge Grand Slam-konkurranse. Serberen hadde fire strake titler og gått 2195 dager siden forrige Wimbledon-tap, men søndag sprakk rekken.

20 år gamle Alcaraz er den tredje yngste til å vinne turneringen i Open-æraen. Det er kun Boris Becker og Björn Borg som har greid det tidligere enn ham.

– Jeg er veldig stolt av meg selv og alle som har bidratt til at vi har fått til dette, fortsatte spanjolen.

– Djokovic har ingen svakheter, utbrøt tidligere Wimbledon-doublemester Todd Woodbridge under BBCs direktesending.

Det inntrykket endret seg dramatisk utover i finalen. Djokovic hadde settball i tiebreak i det andre settet, men greide ikke å utnytte den. Det gjorde noe med den vanligvis sikre 36-åringen.

– Det var en fantastisk kamp, og jeg er veldig takknemlig for å ha vært en del av nok en minnerik kamp. Jeg tapte for en bedre spiller, og jeg skal jobbe for å komme sterkt tilbake, sa Djokovic til arrangøren etter at Wimbledon-rekken var brutt.

Han var tydelig rørt da han takket familien på tribunen.

– Jeg elsker dere. Takk for at dere støtter meg.

Djokovic viste likevel hvorfor han er så seig å slå. Under press vant han 6-3 i det fjerde settet og forlenget finaledramaet. Til slutt måtte tidens mestvinnende Grand Slam-spiller på herresiden innse at slaget var tapt.

Frustrasjonen kom til syne da Djokovic ble brutt i det femte settet. I sinne knuste han racketen i nettstolpen foran dommerstolen. Bruddet til 2-1 skulle vise seg å bli helt avgjørende, og Alcaraz sikret seieren på sin første matchball.

Med triumfen beholdt han statusen som verdensener.

I første sett så derimot Djokovic klart sterkest ut. Veteranen brøt to ganger og føk kjapt opp i 5-0, og settet var over etter kun 35 minutter.

I det tredje settet ble han feid av gresset og røk 1-6. På veien ble det spilt et game som varte i hele 26 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: