Menu
Det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz ble fredag klar for sin første Wimbledon-finale. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Alcaraz klar for sin første Wimbledon-finale – møter Djokovic

Novak Djokovic (36) tok seg fredag til sin femte Wimbledon-finale på rad. I finalen møter han stjerneskuddet Carlos Alcaraz (20), som er klar for sin første finale.

Av NTB | 14.07.2023 20:43:08

Sport: Djokovic tok fredag sin 34. strake seier i den tradisjonsrike Grand Slam-turneringen. Serberen har ikke tapt en Wimbledon-kamp siden han måtte gi seg med skade i kvartfinalen mot Tomas Berdych i 2017.

Sinner har imponert i årets turnering, men kom til kort mot verdenstoeren fredag. Italieneren ble brutt i sitt første servegame i åpningssettet, og deretter spilte Djokovic kontrollert til settseier 6–3.

I annet sett brøt serberen til 2–1. Sinner hadde bruddball i neste game, men lyktes ikke. Djokovic fortsatte med feilfrie servegame og vant 6–4.

Underveis i annetsettet havnet Djokovic i krangel med dommeren, men han fikk to advarsler, men han klarte å gjenfinne roen og spille effektivt og bra.

Sinner ga seg ikke uten kamp, og det tredje settet ble av det meget jevne slaget. Begge spillerne holdt egen serve hele veien, og dermed endte det i tiebreak. Sinner startet best der, men Djokovic vant 7–4 og gikk til finalen.

I finalen venter 20 år gamle Alcaraz fra Spania.

Han slo russiske Daniil Medvedev enkelt i den andre semifinalen fredag. 20-åringen har vist gode takter i Wimbledon-turneringen. På verdensrankingen troner det spanske stjerneskuddet øverst på listen, like over 16 år eldre Djokovic.

De to barker sammen i finalen søndag 16. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: