Menu
Mirlind Daku i duell med Mateo Kovacic og Martin Baturina fra Kroatia. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Albansk EM-spiller utestengt i to kamper for å ha sunget nasjonalistiske sanger med fansen

Albania-spiller Mirlind Daku har fått to kampers utestengelse av Uefa, angivelig for å ha ledet an i nasjonalistiske sanger etter kampen mot Kroatia.

Av NTB | 23.06.2024 16:33:12

Sport: Det skriver nasjonens fotballforbund i en pressemelding. Uefa opplyste om det samme i en pressemelding senere.

– Uefas etikk- og disiplinærkomité har kommet med en beslutning angående hendelsen som skjedde etter slutten på EM-kampen mellom Albania og Kroatia, hvor spissen Mirlind Daku var involvert, uttaler det albanske forbundet.

En video som har sirkulert i sosiale medier, viser hvordan Daku griper en megafon og synger sammen med fansen. Han skal ha sunget sanger som er fornærmende mot andre nasjonaliteter.

Daku ble byttet inn mot slutten av kampen mot kroatene og har bare spilt seks minutter i EM.

Han går glipp av lagets siste kamp i EM-gruppespillet mot Spania. Albania har fortsatt mulighet til å avansere til cupspillet hvis de slår spanjolene.

Daku spiller til daglig i Rubin Kazan.

Uefa opplyser også at det kroatiske fotballforbundet har fått bøter på til sammen 28.000 euro for bruk av pyroeffekter. Det tilsvarer omkring 316.000 kroner.

I tillegg til utestengelsen av Daku har Albanias fotballforbund fått bøter på til sammen 47.500 euro i etterkant av kampen. I norske kroner lyder boten på 536.000 kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: