Menu
Demningen ved Braskereidfoss brast onsdag. Situasjonen har ført til kraftmangel for lokal industri. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Akutt kraftmangel for to store industrianlegg på Braskereidfoss

Norges største sagbruk og en stor sponplate-produsent på Braskereidfoss i Innlandet har mistet store deler av strømforsyningen etter kraftverk-oversvømmelsen.

Av NTB | 10.08.2023 12:04:23

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi har ikke energi nok til å drive saglinja, så det blir ikke sagd en tømmerstokk slik det er nå, sier direktør Styrbjörn Johansson for sagbruket Moelven Våler på Braskereidfoss i en pressemelding.

En feil førte til at turbinene stoppet i Braskereidfoss kraftverk onsdag morgen. Da skulle flomslusene i demningen åpnet seg automatisk, noe som ikke skjedde. Etter hvert flommet vannet inn i kraftstasjonen, og onsdag ettermiddag brast demningen.

– Vi har ikke strøm nok til å kjøre anlegget vårt for fullt, og konsekvensen er redusert drift. Vi har rett og slett ikke tilgang til den kraften vi trenger, sier administrerende direktør Kristian Hanssen ved sponplate-produsenten Forestia på Braskereidfoss.

Begge selskapene jobber med å få opp strømtilgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: