Menu
Den tiltalte kjørte opp på fortauet og inn i en folkemengde på dette fortauet natt til 9. april i år. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB

Aktor ber om 15 års forvaring for bildrapet i Steinkjer

Aktor ber om at mannen som er tiltalt for drap og to drapsforsøk i forbindelse med at han kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer, dømmes til 15 års forvaring.

Av NTB | 02.11.2023 10:42:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Det fremstår ikke som en impulshandling. Han går mot bilen, snur, kjører opp på fortauet, og stopper nesten opp før han meier deretter ned personer, sa statsadvokat Kaia Strandjord, ifølge Steinkjer24.

Hun ba torsdag Trøndelag tingrett om å dømme den 30 år gamle tiltalte mannen til 15 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Natt til 9. april i år kjørte den tiltalte en varebil opp på fortauet og inn i en folkemengde i Kongens gate i Steinkjer. 21 år gamle Sigve Bremset ble drept. Mannen er i tillegg tiltalt for drapsforsøk på en mann og en kvinne. Mannen ble truffet og påført mindre skader, og også kvinnen ble truffet.

Under rettssaken har den tiltalte erkjent delvis skyld for drap, men nektet straffskyld for drapsforsøk.

– Det vi har i vår sak er et fullendt forsøk, han kjører mot de tre. Det som gjør at to kommer seg unna er flaks, og det de gjør som medfører at det ikke flere blir drept, sa Strandjord.

Flere nyheter: