Menu
Brentford forsterket stallen permanent. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Ajers klubb signerte tysk spiss – satte overgangsrekord

Angriperen Kevin Schade er klar for Brentford. Han blir Premier League-klubbens dyreste kjøp noen gang.

Av NTB | 12.06.2023 16:29:01

Økonomi og næringsliv: Overgangen oppgis å koste 20 millioner pund, tilsvarende godt i overkant av 270 millioner kroner. Så mye har ikke Brentford betalt for en enkeltspiller tidligere.

Schade kom til Premier League-klubben på lån fra Bundesliga-siden Freiburg i januar i år. Nå er overgangen gjort permanent. Schade har signert en femårskontrakt.

21-åringen spilte 19 kamper for Thomas Franks lag, som ble nummer bi i den engelske toppdivisjonen denne sesongen.

– Da Kevin kom til oss på lån i januar, ble vi enige med Freiburg om at overgangen ville bli permanent denne sommeren hvis visse betingelser ble oppfylt, som inkluderte at Brentford forble en Premier League-klubb neste sesong, sier fotballdirektør Phil Giles i en uttalelse.

– Vi har alle vært fornøyde med Kevins bidrag så langt, både på banen og hans profesjonalitet utenfor. Så å ha ham med oss til 2028 er fantastisk for klubben, legger han til.

Brentford må klare seg uten spissen Ivan Toney fram til januar som følge av at han er ilagt karantene for å ha brutt bettingreglene i engelsk fotball. Dermed kan Schade få en viktig rolle i starten av neste sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: