Menu
Nick Kyrgios er stadig i overskriftene. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Agenten røper: Tennisstjerne mister storturnering med skade etter væpnet ran

Den australske tennisrebellen Nick Kyrgios må droppe Roland-Garros-turneringen som følge av et stygt kutt han ble påført da en væpnet mann stjal bilen hans.

Av NTB | 18.05.2023 09:24:15

Sport: Det er Kyrgios-agent Daniel Horsfall som kommer med opplysningene i et intervju med The Canberra Times. Forklaringen står i kontrast til det som ble opplyst da Kyrgios offisielt trakk seg fra sesongens andre Grand Slam-turnering tidligere denne uken.

Da ble det henvist til at australieren var kneoperert. Det franske tennisforbundet opplyste videre at Kyrgios hadde vært under kniven som følge av en meniskskade og ikke var spilleklar.

Agent Horsfall opplyser imidlertid at kneet til Kyrgios er bra etter operasjonen, og at han normalt sett kunne spilt Roland-Garros-turneringen. Et stygt kutt holder ham imidlertid borte.

Nylig ble imidlertid Kyrgios ranet i eget hjem. Ifølge rettsdokumenter skal gjerningsmannen ha rettet en pistol mot moren til Kyrgios før han stakk av med tennisprofilens bil.

– Under den episoden pådro han seg et stygt kutt i foten. Det gror ikke skikkelig, og i øyeblikket kan han ikke være på banen. Han har holdt seg borte i nesten to uker nå, sier agenten.

28 år gamle Kyrgios ringte politiet etter ranet, og ved å bruke en app på telefonen hans lot det seg gjøre å spore hvor bilen var.

Det er ikke kjent hvordan tennisstjernen pådro seg kuttet i foten.

Kyrgios har hatt et trøblete år. I februar sa han seg skyldig i overgrep mot en tidligere kjæreste. Han unngikk likevel domfellelse for det retten kalte en «enkelt handling av dumhet».

Tidligere denne uken døde bestemoren hans.

– Det virker ikke som jeg får en pause akkurat nå, skrev Kyrgios i sosiale medier etter dødsfallet.

– Kneoperasjonen gikk så bra som den kunne, og rehabiliteringen hans har vært fantastisk, sier Horsfall.

Wimbledon-finalisten fra 2022, rangert som nummer 26 i verden, har ikke spilt Roland-Garros-turneringen siden han røk i andre runde i 2017.

(©NTB)