Menu
Åge Hareides sønn fikk lederjobb i engelsk fotball. Foto: Carina Johansen / NTB

Åge Hareides sønn ansatt som sportsdirektør i engelsk fotballklubb

Bendik Hareide, Ole Jakob Strandhagen og Kevin Skabo ble mandag ansatt i direktørstillinger i den engelske fotballklubben Burton.

Av NTB | 03.06.2024 18:43:03

Arbeidsliv: Bendik Hareide er sønn av tidligere landslagssjef Åge Hareide.

Den norske trioen har fått plass i Burton-ledelsen som følge av at selskapet Nordic Football Group (NFG) mandag overtok eierskapet til klubben som har tilhold på tredje nivå i engelsk fotball.

Det er Burtons mangeårige styreformann og eier Ben Robinson som har valgt å selge sin aksjepost i klubben til svenske NFG. Robinson fortsetter samtidig som rådgiver for det nye styret.

Ole Jakob Strandhagen er ansatt som ny styreformann, mens Kevin Skabo blir kommersiell direktør.

«Vi er privilegerte og takknemlige for at denne stafettpinnen er gitt videre til oss, og vi tar ansvaret med å være forvaltere av klubben deres ekstremt alvorlig», skriver NFG i en hilsen til fansen.

«Denne muligheten betyr mye for oss, og vi forstår at den fremtidige fremgangen og prestasjonene til Burton Albion Football Club nå hviler helt på skuldrene våre, slik de har gjort på Bens fram til i dag», legger de til.

Burton unngikk med nød og neppe nedrykk fra tredje nivå i engelsk fotball denne sesongen.

NFG skriver at selskapet har full forståelse for at supporterne har opplevd den siste tiden som frustrerende og usikker, all den tid det har vært få offisielle nyheter om klubbens framtid.

«Hver klubb har sin egen rike historie, men vi elsker Burtons underdog-historie. Vi føler det er unikt – fra ikke-ligafotball til å klatre i divisjonene mot alle odds gjennom stabil ledelse og økonomisk bærekraft, samtidig som de opprettholder sine sterke lokale forbindelser», skriver de nye eierne.

(©NTB)