Menu
Real Madrid-trener Carlo Ancelotti lider før kamp. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Ærlig Real-sjef avslører foran møtet med Haaland og City: – Veldig nervøs

Carlo Ancelotti har 199 mesterligakamper som trener under beltet. Likevel kaller han oppkjøringen til møtet med Erling Braut Haaland en ren lidelse.

Av NTB | 08.04.2024 18:13:10

Sport: Tirsdagens gigantoppgjør i den spanske hovedstaden blir den uhyre meritterte Real Madrid-sjefens 200. som trener i mesterligaen. Ringreven har vunnet turneringen fire ganger, det er rekord.

På en pressekonferanse mandag snakket en ærlig Ancelotti om hvordan han har det foran møtet med Erling Braut Haaland og lagkameratene.

– Ja, jeg er veldig nervøs. Timene før en kamp er en tid da du må lide, sa italieneren.

– Jeg tenkte her om dagen at nederlag er lidelse og seier er lykke, men det er ikke sånn det er. En seier handler om lettelse, fortsatte han.

Deretter rettet han seg selv en smule.

– Det er lykke hvis du vinner trofeer, men en isolert seier er kun en lettelse. Du er roligere og lykkeligere dagene etterpå, men lidelse er en del av denne jobben. Det er det som holder deg i live. Det er drivstoff for meg.

64-åringen møter tirsdag en managerkollega mange oppfatter og omtaler som den beste i sin generasjon, Citys Pep Guardiola.

Spanjolen har tidligere ledet Barcelona til to Champions League-triumfer, i tillegg til at City er regjerende mester. Dermed jakter Guardiola en tangering av Ancelottis fire seirer.

Italieneren insisterer på at han ikke er interessert i slike sammenligninger.

– Guardiola er en god trener, men jeg bryr meg ikke så mye om hva folk synes om meg. Jeg bryr meg om hva klubben min tenker, sa han mandag.

Real Madrid har som klubb vunnet Europas gjeveste klubbturnering 14 ganger. Også det er rekord.

(©NTB)

Flere nyheter: