Menu
En politibetjent er tiltalt for vold, etter at han gikk løs på to unge menn med knyttnever og batong på Kongsberg. Bistandsadvokaten til en av mennene ber nå om at saken mot politimannen utsettes. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Advokat ber om at rettssaken etter politivolden på Kongsberg utsettes

Advokat Morten Kjensli, som representerer en av mennene som ble slått i politivoldssaken i Kongsberg, ønsker at rettssaken mot politibetjenten blir utsatt.

Av NTB | 16.06.2023 13:39:12

Kriminalitet og rettsvesen: Først ble det satt av to dager til rettssaken, så ble det utvidet til tre. Men bistandsadvokat Kjensli, mener det beste ville vært om saken ble utsatt, og har søkt om utsettelse av hele behandlingen, skriver NRK.

Han mener det trengs minst fire dager i retten. Advokaten peker blant annet på at overvåkingsvideoen ikke har lyd og at det derfor er interessert å høre hva de sivile vitnene kan fortelle.

– Det vil være dumt å sette i gang rettssaken, og så i ettertid finne ut at det blir knapt med tid. Det er bedre å avklare dette på forhånd, sier Kjensli.

Saken er berammet i Buskerud tingrett 28 til 30. juni – og slik bør det bli mener politimannens forsvarer, John Christian Elden.

– Klienten er midlertidig tatt ut av tjeneste og saken er en belastning. Han ønsker selvsagt en snarlig avgjørelse slik vi allerede har berammet saken, skriver Elden i en melding til NRK.

Liv Synnøve Taraldsrud, leder i Buskerud tingrett, sier på generelt grunnlag at det kreves spesielle hensyn for å utsette en straffesak.

Episoden skjedde ved Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum i oktober i fjor. En politimann er tiltalt for å ha lagt en mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og på kroppen med knyttet neve. Det hele ble fanget opp på en overvåkingsvideo.

(©NTB)

Flere nyheter: