Menu
Sildajazz: Adam Douglas åpner årest festival med gratiskonsert på Indre kai. FOTO: Artistfoto / Sildajazz / Pressemelding

Adam Douglas åpner Sildajazz med gratiskonsert på Indre kai

9-13. august går Sildajazz i Haugesund av stabelen for 37. gang. Alt i alt vil festivalen by på nærmere 100 ulike arrangement.

Av Egil M Solberg | 28.07.2023 12:37:49

Sildajazz: Det gjøres nå klart for konserter, kinovisninger, artistsamtaler, parader, bodsalg, utstillinger og mye mer.

Fra før har det blitt gjort kjent at trommeslager Paal Nilssen-Love fra Stavanger er årets festivalmusiker, og at festivalen i år har store satsinger på mangfold og på konserter i gamle bedehus.

I fjor ble festivalen for første gang åpnet med en stor gratiskonsert på Indre kai. Hele 5000 mennesker kom til sentrum for å få med seg åpningen og konserten med Silya.

– Åpningskonserten i fjor var så vellykket at vi umiddelbart bestemte oss for å følge opp neste år» sier daglig leder i Sildajazz, Andreas Risanger Meland.

I år er det Adam Douglas med fullt band som gjør årets åpningskonsert.

Adam Douglas har bodd i Norge siden 2008 men vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon derfra gjennom Howlin’ Wolf og Ray Charles’ flørt med country. Debuten som soloartist kom i 2015 med albumet «I May Never Learn».

Det var likevel ikke før han deltok i, og vant, Stjernekamp på NRK i 2017 at han virkelig sang seg inn i hjertene til det norske folk.

Åpningskonserten går av stabelen onsdag 9. august kl 18.00, og før konserten blir festivalen offisielt åpnet med tale og prisutdeling.

I tillegg til åpningskonserten med eget band, stiller Adam Douglas som gjestesolist med Magnolia Jazzband på Komlejazz på Røvær torsdag 10. august.

Flere nyheter: