Menu
Jonas Abrahamsen var nære en ny triumf i Belgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Abrahamsen nær ny triumf i Belgia

Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen ble spurtslått i endagsrittet Dwars door het Hageland i Belgia lørdag ettermiddag.

Av NTB | 08.06.2024 17:33:11

Sport: Rittet gikk over 178,4 kilometer fra Aarschot til Diest. Abrahamsen ble slått av Gianni Vermeersch. Hartthijs de Vries ble nummer tre.

Uno-X var svært aktiv i løpet av rittet og satt i flere brudd. Og med 17 kilometer igjen til mål gikk Abrahamsen med i et tremannsbrudd som raskt skaffet seg en luke på et halvt minutt.

Bak i satt det en gruppe på 13 ryttere som jaktet trioen i tet. Der satt også Uno-X godt plassert med både Rasmus Tiller og Søren Wærenskjold. Det gjorde at Abrahamsen fikk teamordre om å ikke ta noen føringer i tet, noe som tydelig frustrerte bruddkompanjongene hans.

Til slutt ble det en spurtduell mellom Vermeersch og Abrahamsen, hvor belgieren trakk det lengste strået.

Det norsk-danske Uno-X-laget er i en god flyt for tiden. Forrige søndag tok Abrahamsen karrierens første proffseier i det belgiske rittet Brussel Classics, og bare en dag senere gikk Magnus Cort til topps på en etappe av Critérium du Dauphiné. Alexander Kristoff har også vunnet fire ritt den seneste tiden.

Det er snart duket for sykkelsportens store høydepunkt denne sesongen. Og i år, som i fjor, er Uno-X-laget med på startstreken når Tour de France starter i Firenze 29. juni.

(©NTB)