Menu
Jonas Abrahamsen står nå med like mange poeng som sammenlagtleder Tadej Pogacar i kampen om klatretrøya. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Abrahamsen i nytt Tour de France-brudd – utlignet Pogacar i klatrekonkurransen

Jonas Abrahamsen er i brudd på den 12. etappen i Tour de France. Med tre nye poeng har han utlignet Tadej Pogacars ledelse i kampen om klatretrøya.

Av NTB | 11.07.2024 15:53:17

Sport: Uno-X-rytter Abrahamsen var med på å etablere et firemannsbrudd tidlig på torsdagens flate etappe, som var svært begivenhetsrik fra start.

Spurteren Fabio Jakobsen måtte stå av med 175 kilometer igjen til mål, mens sammenlagtleder Pogacar gikk i bakken like etter at Abrahamsen hadde gått i brudd. Pogacar så ut til å være i god forfatning etter uhellet.

Med tre nye klatrepoeng på etappen har nå Abrahamsen utlignet slovenerens ledelse i klatrekonkurransen. Begge står nå med 36 poeng.

Nordmannen må fortsatt ta til takke med 2.-plass i kampen om klatretrøya, men får likevel sykle med den ettersom Pogacar også har den gule ledertrøya.

Ved poenglikhet går klatretrøya til rytteren som har kommet først over flest utenforkategoriserte stigninger i touren. Tadej Pogacar vant den hittil eneste av dem opp Col du Galibier på den 4. etappen.

Bruddet til Abrahamsen hadde en luke på bare 55 sekunder ned til hovedfeltet med snaut sju mil igjen.

(©NTB)