Menu
Advokater for organisasjonen Planned Parenthood utenfor høyesterett i delstatshovedstaden Columbia i South Carolina i slutten av juni. Organisasjonen gikk til sak for å stanse South Carolinas nye abortforbud, men vant ikke fram. Foto: James Pollard / AP / NTB

Abortforbud godtas av dommere i South Carolina

En ny lov som forbyr aborter etter sjette uke i South Carolina, har fått grønt lys av delstatens høyesterett – der samtlige dommere er menn.

Av NTB | 23.08.2023 17:54:47

Sosiale forhold: Med kjennelsen onsdag gjorde domstolen en snuoperasjon. En lignende abortlov ble avvist av South Carolinas høyeste domstol tidligere i år.

Siden den gang har domstolens eneste kvinnelige dommer gått av med pensjon. Republikanske folkevalgte erstattet henne med juristen Gary Hill.

Dermed ble høyesterett i South Carolina den eneste i USA med bare mannlige dommere.

I tillegg gikk de republikanske folkevalgte tilbake til tegnebrettet etter at den første loven ble avvist av domstolen. De formulerte en ny lov med nye argumenter for hvorfor de mener fosterets rett til liv er viktigere enn gravide kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

Denne loven ble godtatt av fire av fem dommere i høyesterett onsdag. Dermed er abort i de aller fleste tilfeller forbudt etter sjette uke i svangerskapet i South Carolina.

(©NTB)

Flere nyheter: