Menu
Sander Berge var innbytter for Sheffield United lørdag. Foto: David Cliff / AP / NTB

Aasgaard og Wigan rykket ned etter overtidsdrama

Thelo Aasgaard og hans Wigan rykket ned fra mesterskapsserien etter at det lørdag ble 1-1 mot Reading. Seieren glapp på overtid.

Av NTB | 29.04.2023 18:24:15

Sport: Seier ville fornyet håpet om videre spill i mesterskapsserien også neste sesong, men med uavgjortresultatet er laget dømt til nedrykk. Charlie Hughes sendte Wigan i ledelsen etter 81 minutter, men tre minutter på overtid utlignet Yakou Méïte og spolerte Wigans håp om å berge plassen.

Huddersfield og Reading skal møtes i siste runde, og dermed har ikke Wigan mulighet til å berge plassen. Laget slår følge med Blackpool, som rykket ned fredag.

Reading ligger på den tredje nedrykksplassen, men har Huddersfield og Rotherham innen rekkevidde.

De har også vært nede i League Two en rekke år før de nå tar steget opp tilbake til Englands nest øverste divisjon. Ipswich har hatt tre sesonger i League One før de fikk sitt opprykk.

Stevenage sikret opprykk fra League Two lørdag, mens Hartlepool forsvinner ut av ligaen og ned til National League.

Sander Berge ble byttet inn med en halvtime igjen for Premier League-klare Sheffield United i deres 4-1-seier over Preston. Stefan Johansen forble ubenyttet reserve da hans Queens Park Rangers slo Stoke 1-0 på bortebane.

Bak opprykksklare Burnley og Sheffield United har Luton og Middlesbrough sikret plass i kvalifiseringen om den tredje opprykksbilletten, men kampen om de to siste kvalifiseringsplassene lever videre. Coventry slo Birmingham 2-0 og klatret til femteplass. Millwall ett poeng bak er også inne, men ytterligere to poeng bak lurer Sunderland (2-2 mot Watford) og WBA (2-1 over Norwich).

Blackburn vil ta seg opp på samme poengsum som Millwall dersom laget slår Luton mandag. Det er duket for en spennende serieavslutning kommende helg.

Plymouth og Ipswich tar to av de ledige plassene i mesterskapsserien etter at de sikret sine opprykk fra League One lørdag. Plymouth slo Burton 1-0, mens Ipswich knuste Exeter 6-0. Plymouth er dermed tilbake i mesterskapsserien etter at de rykket ned i slutten av 2009/10-sesongen.

Aasgaard har vært involvert i 40 av 45 kamper for et Wigan-lag som har slitt stort denne sesongen, både på og utenfor banen. Wigan ble trukket tre poeng for manglende spillerlønninger i mars måned. Nordmannen ble byttet inn etter en times spill i lørdagens kamp og var dermed på banen ved begge mål.

(©NTB)