Aalesunds trener Christian Johnsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Aalesund kollapset i åttemålsthriller – Start-krisen fortsetter

Det ble en ellevill thriller mellom topp og bunn da Aalesund og Kongsvinger spilte uavgjort. Problemene fortsetter for Start, mens Egersund tok et sterkt poeng.

Av NTB | 09.06.2024 19:03:10

Sport: Aalesund har hatt en grufull sesongstart i 1. divisjon etter fjorårets nedrykk fra Eliteserien. Trener Christian Johnsen har vært en presset mann de siste ukene. Laget hans leverte årsbeste mot ligaleder Kongsvinger, men klarte likevel ikke å ta alle tre poengene.

Claudio Braga åpnet ballet da han banket ballen kontant i mål etter 21 minutter. Bare seks minutter senere doblet Håkon Butli Hammer ledelsen for hjemmelaget.

Fem minutter før pause reduserte Kongsvinger og Lucas Haren. Gleden ble imidlertid kortvarig for bortelaget når Sander Kilen bredsidet ballen i lengste hjørne og igjen økte ledelsen for Aalesund.

Så skulle det snu for plagede Aalesund. Emil Nielsen reduserte for Kongsvinger litt etter timen spilt, før Kongsvinger fikk utligningen sin åtte minutter senere etter at Joel Nilsson satt ballen pent ned i venstre hjørne.

Dramaet var enda ikke over i Ålesund. Etter 82 minutter spilt avsluttet Kristoffer Nessø en god Aalesund-kontring og tok igjen ledelsen. Like etterpå skulke kampen få enda en vending da Kongsvinger utlignet nok en gang ved Lucas Haren.

Thrilleren endte til slutt med poengdeling. Overraskende nok er trolig Kongsvinger til slutt mest fornøyd med resultatet. Det gjør at Kongsvinger forblir på tabelltopp, mens Aalesund forblir i nedrykksplassene.

Mye av fokuset skulle handle om Starts Salim Nkubiri resten av omgangen. Svensken plukket årvåkent opp et svakt tilbakespill fra Daniel Schneider og satt ballen elegant i mål etter 32 minutter.

Lyn svarte umiddelbart og gjentok ledelsen to minutter senere ved Mathias Johansen.

Like før pause fikk Nkubiri sitt første gule kort for å stoppe en Lyn-kontring. To minutter senere fikk vingen sitt andre gule kort etter at dommeren mente at han filmet i en situasjon med Solberg Nilsen innenfor Lyns sekstenmeter.

Deretter ble det trått for de gulkledde. Start fikk verst tenkelig start på omgangen da Mathias Johansen scoret bare femten sekunder etter pause. Samme mann fullbyrdet hattricket fire minutter senere og gjorde ydmykelsen komplett.

Seieren gjør at Lyn klatrer opp på sjetteplass, siste opprykkskvalifiseringsplass. Resultatet gjør at Start faller ned på nedrykksplass.

Uavgjortresultatet gjør at EIK fortsetter på 2.-plass, to poeng bak serieleder Kongsvinger.

Ellers i ligaen vant Bryne hjemme mot Åsane, mens det ble en målrik kamp da Mjøndalen og Ranheim spilte 3-3.

Senere søndag får Vålerenga besøk av Moss i hovedstaden.

Det var ikke mangel på drama i Kristiansand da Lyn gjestet Start og Azar Karadas, som har hatt en svak sesongstart. Etter 27 minutter var hjemmelaget uheldig da innlegget til Anders Bjørntvedt Olsen gikk via Deni Dashaev og forbi en satt ut Jasper Torkildsen i Start-målet.

Opprykkslaget Egersund har overrasket stort så langt i sesongen, og var nære å snu til seier borte mot Sogndal. Dessverre for gjesten måtte de til slutt se seg fornøyd med 2-2.