Menu
Andreas Aalbu (til venstre) fra tiden hans i Ullensaker/Kisa. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

Aalbu går til Vålerenga – Stabæk sender spøkefull melding

Andreas Aalbu (33) bytter jobb fra kommersiell leder i Stabæk til samme stilling hos eliteserierival Vålerenga.

Av NTB | 19.09.2023 14:42:54

Sport: Aalbu skal fortsette i jobben ut oppsigelsestiden i Stabæk og skal ivareta sine oppgaver ut året, heter det på Stabæks hjemmesider.

– Andreas følte at dette var en utfordring han ikke kunne si nei til. Han er en høyt verdsatt medarbeider i Stabæk, og det er selvfølgelig synd for oss, sier daglig leder Jon Tunold.

Aalbu får med seg en humoristisk melding på veien til Oslo:

«Aalbu har god erfaring fra Obos-ligaen som både spiller og leder, og ingen ting ville gledet oss mer enn at han får oppleve Obos-ligaen igjen med Vålerenga i 2024», skriver Stabæk. Meldingen er ledsaget av et smilefjes.

Aalbu gleder seg over jobbskiftet.

– For meg blir det ikke større enn dette. Vålerenga Fotball er en av de største og sterkeste merkevarene innenfor norsk idrett. Jeg har følt meg sterkt ønsket og gleder meg til å bygge videre på det gode arbeidet som har blitt gjort, samtidig som det trigger veldig å være med på en reise der Vålerenga forhåpentligvis når sitt potensiale, både på og utenfor banen, sier han til Vålerengas nettsider.

Styreleder i Vålerenga Fotball AS, Kjetil Siem, sier Aalbu var førstevalget da stillingen skulle besettes.

– Vi har hatt et ansettelsesråd med Erik Espeseth, økonomisjef Rune Riberg og undertegnede, og det var en enstemmighet knyttet til kandidaten som nå er valgt, sier han i en uttalelse.

Både Stabæk og Vålerenga risikerer å rykke ned fra Eliteserien etter denne sesongen:

Andreas Aalbu er sønn av tidligere Vålerenga-spiller Jan-Erik Aalbu.

(©NTB)

Flere nyheter: