Norges Bocuse d’Or-kandidat i hardtrening to måneder før – skal servere ørnefisk og rådyr
Før helgen fikk Norges kandidat i den prestisjetunge Bocuse d'Or-kokkekonkurransen vite ingrediensene til den siste av de to oppgavene.
Kultur og underholdning: Håvard Werkland og laget hans ligger i hardtrening på prøvekjøkkenet i Byhaven kjøpesenter i Trondheim, der publikum kan få innblikk i det enorme arbeidet som ligger bak rettene.
Fredag ble det klart at årets tallerkenoppgave i Bocuse d’Or, som går av stabelen 26. og 27. januar, har ørnefisk og europeisk hummer som råvarer.
Trondheims-kokken er allerede er godt i gang med å trene på fatoppgaven – der hovedråvaren er rådyr. Det skal kombineres med et garnityr av norsk frukt for nasjonal identitet, mens kraften skal tilsettes en av tre utvalgte tesorter fra Østen.
– Rådyret kjenner jeg ganske godt, sier Werkland, som må operere innen konkurransens rammer for rettene: En sadel, en pai og tofarget ravioli i rådyrconsommé med te.
Håvard Werkland og hans lag skal konkurrere som kjøkken nummer 10 på andre dag, og de skal lage to serveringer til 16 personer på fem og en halv time.
Norge er den mestvinnende nasjonen i Bocuse d’Or, etablert av Paul Bocuse i 1987, med 13 medaljer – to flere enn Frankrike selv. Werkland var med på å vinne sølv i Budapest i 2016 og i Lyon i 2017, og tok bronse i Trondheim tidligere i år.
– Målet er klart: Å bringe hjem en ny medalje på vegne av alle gode kokker i dette landet, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.
(©NTB)