Menu
Casper Ruud fikk fredag hjelp av Ben Shelton i Torino-jakten. Foto: Georgios Kefalas / Keystone via AP / NTB

Tennis: Ruud fikk amerikansk hjelp i Torino-jakten

Verdenssjuer Andrej Rublev klarte ikke å hamle opp med amerikanske Ben Shelton i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Basel. Det er godt nytt for Casper Ruud.

Av NTB | 25.10.2024 18:39:15

Sport: Rublev er nemlig blant spillerne som følger Ruud tettest på sesongrankingen, der de åtte beste får plass i ATP-sluttspillet i Torino.

Russerens kvartfinale-exit i Basel betyr at avstanden opp til Ruud (7) før Masters-turneringen i Paris neste uke er 125 poeng.

Én seier i neste ukes ATP1000-turnering kan være nok for nordmannen i jakten på det prestisjetunge ATP-sluttspillet. Beskjedne 65 poeng er avstanden mellom Novak Djokovic (6) og Ruud (7) på sesongrankingen.

Serbiske Djokovic har valgt å droppe neste ukes ATP1000-turnering i den franske hovedstaden, mens Ruud har walkover i første runde.

Avansement til 2. runde i Masters-turneringer gir 50 ATP-poeng, mens ytterligere 50 poeng venter om man når ett steg lenger. Dermed vil én Ruud-seier i Paris holde til å gå forbi Djokovic på 2024-rankingen.

Det vil trolig også bety at nordmannen sikrer seg en plass i ATP-sluttspillet i Torino. Tar 25-åringen seg forbi Djokovic, må nemlig både Andrej Rublev (8), Alex de Minaur (9) og Grigor Dimitrov (10) passere Ruud for at det ikke skal bli turneringsplass i Italia.

De Minaur er fortsatt i aksjon i Wien (ATP500) denne uken. Australieren kan ta seg forbi Ruud før Paris om han ender opp med å vinne turneringen i Østerrike.

(©NTB)