Menu

Vy tar midlertidig over togdriften på Sørlandet fra 2027

Vy tar midlertidig over togstrekningene på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen fra 2027, opplyser Samferdselsdepartementet.

Av NTB | 22.10.2024 18:29:06

Politikk: – Mens Jernbanedirektoratet gjennomfører de nødvendige vurderingene, er det behov for å sikre togtilbudet for Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

Kontrakten gis til Vy for en periode på inntil fem år.

I dag er det britiske Go-Ahead som drifter strekningen, men denne avtalen utløper i desember 2027. Jernbanedirektoratet ønsker å gjennomføre en vurdering av dagens trafikkavtaler, der SJ drifter tilbudet i nord, Vy i vest og Go-Ahead i sør. Avtalene med SJ og Vy utløper i henholdsvis 2028 og 2029.

Regjeringen ønsker derfor å utsette inngåelsen av nye langsiktige trafikkavtaler til tidligst 2029, slik at Jernbanedirektoratet kan vurdere avtalene samlet.

– I påvente av Jernbanedirektoratets trafikkavtalegjennomgang er det ønskelig at vårt statlige persontogselskap Vy blir tildelt trafikkavtalen i denne mellomperioden, sier samferdselsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: