Menu
SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes syns det er spesielt at regjeringen ikke har klart å stoppe skolenedleggelsene i Innlandet.Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

SV om skolebråket: – Utrolig at regjeringen har latt dette skje på sin vakt

Skoleopprøret er et uttrykk for at folk er overkjørt, mener SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes. Han mener nedleggelsene kunne vært unngått.

Av NTB | 22.10.2024 11:09:07

Politikk: – Grunnen til at det legges ned skoler er fordi elevtallene går ned uten at fylkene blir kompensert. Dette kunne regjeringen sørget for, sier Fylkesnes til NTB.

Han mener det er kortsiktig og distriktsfiendtlig at skolene etter alle solemerker legges ned fra høsten av, og at opprøret den siste tiden, kommer fordi folk ikke har blitt hørt.

Regjeringen har stort engasjement for høyere utdanning i distriktene, trekker Fylkesnes fram. Men uten videregående skoler, blir det som «å bygge et hus uten grunnmur», mener SV-nestlederen.

– Så er det ganske utrolig at regjeringen har latt dette skje på sin vakt. Disse nedleggelsene vært unngått, spesielt med tanke på at Senterpartiet er ansvarlig for både kommunal- og finansdepartementet, er det spesielt at de ikke har klart å stoppe dette.

(©NTB)

Flere nyheter: