LIVESENTER
Menu
Både Donald Trump og Kamala Harris drev valgkamp i vippestaten Michigan fredag. Her ser Trump på en filmsnutt med Harris under et møte i Detroit. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Spekulasjoner om Trump er utmattet – Harris hamrer løs

Donald Trump har avlyst intervjuer med flere medier. Og mens valgkamporganisasjonen hans avviser at han er utmattet, fyrer Kamala Harris løs mot motstanderen.

Av NTB | 19.10.2024 03:59:08

Politikk: Den 78-årige republikanske presidentkandidaten har avlyst intervjuer med blant annet NBC, CNBC og CBS. Han har også avvist å stille til en ny debatt mot Harris.

En Trump-rådgiver har ifølge Politico fortalt produsenter som står bak en nettside som var i forhandlinger om intervju at den tidligere president var «utmattet» og takket nei til noen opptredener. Valgkamporganisasjonen til Trump beskriver påstandene som «uten rot i virkeligheten».

– Hvis du blir utmattet i valgkampen, er det grunn til å stille reelle spørsmål om hvorvidt de er egnet for den vanskeligste jobben i verden, sa hun til tilhengere i vippestaten Michigan fredag.

Trumps team avviste påstanden og viste til at han hadde vært hele fire steder siden torsdag ettermiddag.

Under valgmøtet i Detroit støtte Trump på tekniske problemer i form av en mikrofon som sluttet å virke. Det tok nærmere 20 minutter før han fikk en ny som virket. Hvorfor det ikke var en reservemikrofon tilgjengelig, slik det er vanlig, er ikke kjent.

– Jeg kommer ikke til å betale regningen fra dette idiotiske selskapet, sa Trump.

Rundt en tredel av stemmene så langt har kommet i de sju vippestatene som kan avgjøre valget – Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina og Georgia

Demokraten Harris har oppfordret sine tilhengere til å stemme så tidlig om mulig, som et motsvar til Republikanernes tradisjonelle overtak blant dem som stemmer på valgdagen.

Harris, som fyller 60 år i helgen, fyrer løs mot Trumps helse og utholdenhet.

Fredag kveld hadde nesten 12 millioner amerikanere avlagt forhåndsstemme, viser en oversikt fra University of Florida Election Lab.

(©NTB)

Flere nyheter: