LIVESENTER
Menu
Styreleder Peter Gitmark orienterte pressen om situasjonen i Vipers fredag. Foto: Jonas Been Henriksen / NTB

Vipers kan fortsatt bli reddet: – Går inn i helgen med en grad av optimisme

Håndballklubben Vipers Kristiansand gir ikke opp håpet om å få på plass en redningspakke i kampen om overlevelse. Et nytt tilbud har kommet på bordet.

Av NTB | 18.10.2024 16:39:34

Sport: Det opplyste styreleder Peter Gitmark på en presseseanse fredag ettermiddag. Det er en nasjonal gruppe som har kontaktet klubben med håp om en løsning på krisen.

– Vi skal bruke helgen til å vurdere et nytt og konkret tilbud, som kom på bordet rett i inngangen av styremøtet. Det er i tillegg en lokal konstellasjon som skal vurderes og som kan komme på toppen av den nasjonale grupperingen, sa Gitmark.

– Det er i tillegg andre momenter som har kommet inn i samtalen på sponsorsiden. Om vi skulle land alle de, er vi på 25 millioner kroner som skissert, fortsatte han.

Men det er ikke gitt at det må inn 25 millioner. Om klubben får inn om lag halvparten, vil det være nok til å berge denne sesongen.

– Da vil vi ha både nok kapital til å gå gjennom denne sesongen her og til å rigge neste sesong basert på hva vi har av forventede inntekter. Det vil også ta hånd om de akutte delene av gjelden, sa Gitmark til NTB etter styremøtet.

– Om vi skulle få inn en halv sum, altså kritisk minimum, er vi tydelige på at vi aldri skal tilbake i en situasjon der vi tigger om penger, fortsatte han.

– Det gjør at vi går inn i helgen med en grad av optimisme, sa Gitmark fredag.

Vipers skal lørdag møte Buducnost i mesterligaen på hjemmebane. Gitmark opplyser at et nytt styremøte dermed blir søndag, og at de da skal ha kommet til en avgjørelse.

– Det er ekstremt usannsynlig at vi har noe annet enn ja eller nei til at klubben overlever, sa Gitmark.

Spillerne har fredag ikke fått lønn, men Gitmark håper at den blir utbetalt i begynnelsen av neste uke.

– Vi har ikke kommet til den type spørsmål. Det må selvfølgelig avklares raskt. Nå handler det først og få klarlagt om grupperingen har tilstrekkelig midler i forhold til de løfter vi har fått. Og så er det til hva de ønsker tilbake fra Vipers, og hva slags langsiktig perspektiv har investorgrupperingen, sa Gitmark til NTB.

Det er en helt ny gruppe som fredag tok kontakt med klubben og ønsket å gå inn med penger.

– Dette er mennesker som vi forstår ikke har noen tilknytning til Vipers fra før, og heller ikke Kristiansand-området, sa Gitmark.

– Det er denne nye investorgruppa som gjør at vi kan komme opp på 25 millioner kroner.

Tidligere i uken åpnet Gitmark opp om krisen klubben befant seg i. Der gjorde han det klart at 25 millioner måtte inn for å fortsette satsingen. De siste dagene har Vipers-ledelsen vært i samtaler med flere aktører i jakten på pengene.

Ennå er samtalene på et tidlig stadium. Det har ikke vært samtaler om hvordan partene skal samarbeide fremover om pengene kommer på plass.

(©NTB)

Flere nyheter: