Dommer Alejandro Hernandez viser Dominik Livakovic rødt kort etter taklingen på Robert Lewandowski. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Keeperutvisning i målrik uavgjortkamp – Lewandowski rullet i smerte

Kroatias Dominik Livakovic fikk se det røde kortet for en stygg stempling på Polen-stjerne Robert Lewandowski i 3-3-kampen i nasjonsligaen tirsdag.

Av NTB | 15.10.2024 22:51:21

Sport: Episoden skjedde et kvarter før slutt da et noe svakt tilbakespill tvang Livakovic ut av feltet for å klarere. Keeperen feide ballen vekk, men satte samtidig knottene i kneet på Lewandowski, som gikk ned for telling.

Dommeren dro etter hvert opp det røde kortet. Livakovic var sterkt uenig, men måtte til slutt gå slukøret i garderoben.

Piotr Zielinski sendte Polen i en tidlig ledelse, men Borna Sosa, Petar Sucic og Martin Baturina sørget for at Kroatia ledet 3-1 etter 26 minutter. Nicola Zalewski reduserte deretter før pause, mens Sebastian Szymanski utlignet drøyt 20 minutter før slutt.

I samme pulje ble Cristiano Ronaldo og Portugal holdt til 0-0 av Skottland. Ronaldo, som i helgen scoret sitt 133. landslagsmål, spilte hele kampen.

Portugal leder puljen med ti poeng, mens Kroatia har sju. Polen står med fire etter fire kamper, mens Skottland er sist med bare ett poeng.