Menu
Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier hovedbudskapet fra revisjonen av statsregnskapet for 2023 er positivt. Foto: Thomas Fure / NTB

Riksrevisjonen skryter av statsregnskapet: – Gjennomgående god kvalitet

Riksrevisjonen har funnet noen punkter å kritisere i statsregnskapet, mener at hovedbudskapet etter gjennomgangen er positivt.

Av NTB | 15.10.2024 15:41:31

Økonomi og næringsliv: – Selv om vi også i dag kommer med kritikk, så er hovedbudskapet positivt, sa riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen da han tirsdag presenterte revisjonen av statsregnskapet for 2023.

Statsregnskapet er på 3093 milliarder kroner. I tillegg har Riksrevisjonen gått gjennom 235 årsregnskap for departementene og andre statlige virksomheter.

– Statens regnskaper er i all hovedsak riktige. Det er positivt og gir tillit til offentlig pengebruk, er konklusjonen.

Schjøtt-Pedersen sier at gjennomgangen av regnskapene og oppfølgingen av tidligere saker viser at norsk statsforvaltning har «gjennomgående god kvalitet».

– Forvaltninga tar dessuten våre funn på alvor og bruker dem til å bli enda bedre. Det er positivt og betyr at revisjonen virker, sier han.

Denne gangen hadde Riksrevisjonen kritikk i seks saker. Den viktigste er knyttet til rammeavtaler i forsvarssektoren.

– Kontrollen viser at forsvarssektoren har svak kontroll og svak oppfølging, både av rammeavtalenes verdi og av avtalenes løpetid, sa Schjøtt-Pedersen.

Revisjonen har avdekket at sektoren har gjort bestillinger for 734 millioner kroner på 101 rammeavtaler som var utløpt på tid.

(©NTB)

Flere nyheter: