LIVESENTER
Storhamar slo Vålerenga lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Storhamar avgjorde toppkampen i forlengelse – Rønnild matchvinner mot Vålerenga

Martin Rønnild ble den store helten for Storhamar da Vålerenga ble slått 2-1 etter forlengelse i rivaloppgjøret på Hamar.

Av NTB | 12.10.2024 21:01:29

Sport: Lagene scoret hvert sitt mål i løpet av 3. perioder, og dermed ble kampen avgjort i forlengelse. Rønnild scoret der det avgjørende målet som sikret seier og to poeng til Storhamar. Vålerenga reiser hjem til Oslo med ett poeng i bagasjen.

Både Storhamar og Vålerenga sto med kun ett tap så langt denne sesongen før lørdagens toppkamp på Hamar. Begge lagene hadde gått på et nederlag mot Stavanger Oilers hver.

Storhamar jublet for scoring etter litt over ti minutter spilt da Eirik Salsten trodde han hadde kjempet pucken i mål. Dommeren signaliserte imidlertid at det ikke var scoring og det ble tatt en sjekk på video.

Storhamar fortsatte likevel å produsere målsjanser, men greide ikke overstige Breivold i 1. periode. Istedenfor tok Stian Nystuen vare på VIFs tredje avslutning på mål og sendte Oslo-laget i ledelsen med sju sekunder igjen av åpningsperioden.

– Det er absolutt mot spillets gang. De (Vålerenga) har blitt spilt lave. Storhamar har dominert perioden og hatt mange muligheter, men de klarer ikke å score. Et helt perfekt tidspunkt å score på for Vålerenga med sju sekunder igjen, oppsummerte TV 2s ekspertkommentator Jan André Aasland etter den 1. perioden.

Storhamar fortsatte å dominere i midtperioden, men utligningen lot vente på seg til helt mot slutten. Med 32 sekunder igjen av 2. periode mottok Adrian Saxrud Danielsen pucken foran mål og satte den i mål bak Breivold.

Helt på slutten av 3. periode fikk Martin Rønnild en stor sjanse til å avgjøre kampen for Storhamar, men Breivold vartet opp med en viktig redning.

Rønnild scoret det avgjørende målet etter ett minutt og 18 sekunder av forlengelsen.

Storhamars neste seriekamp er mot Stavanger Oilers, men før den tid skal fjorårets serie- og NM-vinner møte svenske Färjestad i CHL. Stjernen venter for Vålerenga i neste kamp.

Pucken gjemte seg under leggskinna på VIF-keeper Tobias Breivold og TV-bildene kunne ikke tydelig vise at den hadde vært på innsiden av målstreken. Dermed konkluderte dommerteamet med at ikke målet ble stående.

Storhamar-backen scoret dermed i sin tredje strake EHL-kamp. Vålerenga reagerte på at Saxrud Danielsen dyttet en motspiller og skapte plass foran mål rett i forkant av scoringen, men fikk ikke gjennomslag for frustrasjonen.