Menu
Nordmenn er flinke til å resirkulere avfall, men står fortsatt i fare for å ikke nå alle EØS' resirkuleringsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge står i fare for å glippe på resirkuleringsmål

Gjennom EØS har Norge en rekke mål å nå hva resirkulering angår. Men en ny rapport fra tilsynsorganet Esa viser at den norske innsatsen kanskje ikke er god nok.

Av NTB | 11.10.2024 14:01:24

Politikk: Innen 2025 er det satt en rekke prosentmål for gjenvinning av avfall. For Norges del står vi i fare for å ikke nå målet om å forberede til gjenbruk og resirkulering av 55 % av det kommunale avfallet. Det samme gjelder målet om å gjenvinne 50 % av plastemballasjeavfallet.

– Rapporten viser at Norge, Island og Liechtenstein har gjort gode fremskritt, men at videre arbeid trengs for å sikre at alle avfallsmålene nås, sier ESA-president Arne Røksund i en pressemelding.

For Norges del er det riktignok ikke bare dårlig nytt å hente fra rapporten.

Norge er i rute for å nå målene om å gjenvinne 65 % av det totale emballasjeavfallet innen 2025, gjenvinne 70 % av emballasjeavfallet av glass, 70 % av emballasjeavfallet av jernholdige metaller og 25 % av emballasjeavfallet av tre. Norge deponerer også allerede mindre enn 10 % av det kommunale avfallet, noe som er et krav innen 2035.

(©NTB)

Flere nyheter: