Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Joe Biden i Det hvite hus i juli i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Biden og Netanyahu diskuterte Israels Iran-respons

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Joe Biden snakket sammen for første gang siden august. Samtalen handlet blant annet om Israels ventede respons mot Iran.

Av NTB | 09.10.2024 20:41:20

Politikk: Også visepresident og presidentkandidat Kamala Harris deltok i samtalen, ifølge en uttalelse fra Det hvite hus, som sier at samtalen var «direkte og produktiv».

Det hele var over etter 30 minutter, heter det videre.

Samtalen fant sted en drøy uke etter at Iran skjøt nærmere 200 raketter mot Israel. Netanyahu gjorde det straks etter klart at angrepet vil bli gjengjeldt på en måte som kommer til å få Iran til å angre.

Ifølge en amerikansk tjenesteperson ønsket Biden å bruke samtalen til å legge begrensninger for den israelske responsen, skriver Reuters.

Biden har uttrykt klar støtte til Israel, men samtidig sagt at USA er imot et angrep på Irans atomprogram. Ifølge den amerikanske tjenestepersonen, mener Biden at angrepet ikke må være uproporsjonalt.

Ifølge Wall Street Journal har Israel så langt nektet å dele sine planer for Iran-svaret med USA, og det skal råde en anspent tone mellom den israelske og amerikanske regjeringen.

Etter den forrige samtalen 21. august har Israel innledet en offensiv mot Hizbollah-militsen i Libanon, med bakkeoperasjoner i Sør-Libanon og omfattende luftangrep mot Hizbollah-kontrollerte områder sør i Beirut.

(©NTB)

Flere nyheter: