Menu
SVs Kirsti Bergstø. Foto: Javad Parsa / NTB

Bergstø flekker tenner mot tannhelsekutt – nekter å forhandle med regjeringen

SV-leder Kirsti Bergstø sier partiet ikke vil forhandle om statsbudsjettet med regjeringen før forslaget om å kutte midler til tannhelsereform fjernes.

Av NTB | 09.10.2024 18:11:16

Politikk: – Vi kommer ikke til å sette oss ned og forhandle før det er rettet opp i. For det er ikke et utgangspunkt for samarbeid eller for å drive politikken fremover, sier Bergstø til Vårt Land.

Det er nemlig ikke satt av penger til billigere tannlege for 25- og 26-åringer, noe som ble forhandlet inn i revidert nasjonalbudsjett i mai.

– Vi trenger et rødgrønt flertall for å reversere usosiale kutt fra høyresiden, ikke for å sabotere SVs sosiale reformer. Og det er helt uakseptabelt å få kutt på framforhandlet velferdsreformer, sier Bergstø.

I NRKs Politisk kvarter onsdag morgen sa Aps finanspolitiske talsperson og forhandlingsleder Tuva Moflag at midlene skal komme, men da i form av et lovforslag som lovfester rettigheten, forhåpentligvis fra 1. juli 2025.

– Pengene utsettes til neste år fordi vi ser at de pengene som er blitt satt av til dette formålet tidligere, ikke har gitt den tjenesten til folk. Vi har erfaringer som tilsier at kommunene har brukt disse pengene til andre ting, og at tilbudet ikke har kommet på plass, sa hun ifølge Dagsavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: